Beste lezers, 

 

Jaarlijks gaan wij twee keer naar Gambia, en nemen dan twee extra 20 kg. koffers mee, waarin kleding en spulletjes, bestemd voor de plaatselijke bevolking van Kololi. Alles gedoneerd door patiënten en kennissen.

Heeft u baby-, peuter-, kleuter-, en/ of lagere schoolkind- kleding of speelgoed/ spulletjes over, wat niet op 'Vinted' of 'Marktplaats' gezet wordt, (van een rompertje of sokjes tot kleurpotloden), dan kunt u dit naar Pelflex brengen. 

We nemen het jaarlijks in november en maart mee, en zorgen dat het eerlijk verdeeld wordt.

We kennen inmiddels een aantal 'locals' die netjes en duidelijk aangeven welk gezin wat goed zou kunnen gebruiken. 

 

Kololi is een wijk in Serekunda, Gambia. Het ligt aan de Atlantische Oceaan en wordt omgeven door het Bijilo-bos. Aapjes en schitterende gekleurde vogels leven er. Overdag is de gemiddelde temperatuur rond de 30*,

's nacht rond de 20*. Lekker warm zou je denken, maar er zijn gezinnen die "achter het strand wonen", en geen overkapping hebben. Dan kan het toch fris zijn 's nachts, wanneer er een zeewind waait (tot zo'n 10 uur in de ochtend), met name voor de kleintjes.

De reden dat de gezinnen daar verblijven, is omdat ze leven van de inkomsten van het strandcafeetje dat ze daar hebben;  koffie & thee, papaja-, ananas-, etc- sap - alle exotische vruchtensappen die je maar kunt verzinnen - worden er ter plekke bereid. De inkomsten bieden net genoeg om de familie van eten te voorzien, maar niet van onderdak.

En toch..  Gambia heet niets voor niets "The smiling coast of Africa", de mensen zijn altijd vrolijk.

Daar zóuden wij nog iets van kunnen leren...:)